• Advertisement

Zupa ziemniaczano - cebulowa z boczkiem

Zupa ziemniaczano - cebulowa z boczkiem

Messagepar Agnieszka38 » 12 Juin 2011, 00:18

Przygotowanie : 10 minut
Gotowanie i smazenie : 35 minut

Porcja dla 4 osób :


5 ziemniaków
0,5 peczka szczypiorku
100 g wedzonego boczku
kostka rosolowa
listek laurowy
2 lyzki maki
1 lyzka oleju
2-3 ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz

Przygotowanie :

Ziemniaki obrac, umyc, pokroic w niezbyt gruba kostke.
Zalac litrem wody. Zagotowac. Wrzucic kostke rosolowa, listek laurowy i angielskie ziele.
Gotowac 30 minut.
Cebule obrac, oplukac, drobno pokroic.
Boczek pokroic w niezbyt gruba kostke.
Stopic.
Skwarki przelozyc do zupy.
Do wytopionego tluszczu dodac olej.
Podgrzac.
Podsmazyc na nim cebule.
Cebule wrzucic do zupy.
Na tluszczu podsmazyc, lekko rumieniac make.
Mieszajac rozprowadzic 2 lyzkami zimnej wody.Polaczyc z zupa.
Calosc zagotowac.
Zupe doprawic sola i pieprzem oraz posypac posiekanym szczypiorkiem.
Pièces jointes
Zupa_ziemniaczano___cebulowa_z_boczkiem.jpg
Zupa_ziemniaczano___cebulowa_z_boczkiem.jpg (23.22 Kio) Consulté 3345 fois
Avatar de l’utilisateur
Agnieszka38
 
Messages: 154
Inscrit le: 11 Juin 2011, 01:21

Advertisement

Retour vers Kuchnia polska

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 0 invité(s)

  • Advertisement
cron