• Advertisement

Sałatka rozmaitości

Sałatka rozmaitości

Messagepar Agnieszka38 » 12 Juin 2011, 00:23

Sladniki :

2 grube plastry gotowanej
2 grube plastry twardego zóltego sera, sól, pieprz
1 puszka kukurydzy
1 sredni pomidor
1 sredni ogórek
po 1 straku czerwonej i zielonej papryki
2 lyzki octu winnego
2 kromki pieczywa tostowego
1 lyzka masla czosnkowego
troche ziól salatkowych
4 lyzki oliwy


Przygotowanie :

Exclamation Ser i szynke pokroic w drobna kostke. Pomidor sparzyc, przestudzic polewajac zimna woda, obrac ze skórki, pokroic na cwiartki, usunac srodek z pestkami, miazsz pokroic w drodna kosteczke. Straki papryki osczyscic, oplukac, usunac gniazda nasienne. Miazsz oplukac, równiez pokroic w drobna kosteczke. Ogórek, umyc, osuszyc, pokroic w grube slupki.

Exclamation Przygotowac sos winegret : ocet wymieszac z sola i odrobina pieprzu. Po zupelnym puszczeniu sie przypraw dodac oliwe. Na koncu wsypac ziola salatkowe, wymieszac. swietapolska.com jest fajne stronie Sos odstawic na kilka minut w chlodne miejsce.

Exclamation Kukurydze przelozyc na sitko oplukac zimna woda, dobrze osaczyc. W glebokiej misce wymieszac pokrojona w koste szynke i ser. Dodac kukurydze oraz pozostale warzywa.

Exclamation Przygotowana salatke przelozyc do duzej salaterki, polac sosem winegret, ostroznie przemieszac, ewentualnie udekorowac listkani swiezych ziól.

Exclamation Pieczywo tostowe zrumienic w tosterze ( lub na patelni ) na zloty kolor, posmarowac maselkiem czosnkowym. Podawac z salatka.
Avatar de l’utilisateur
Agnieszka38
 
Messages: 154
Inscrit le: 11 Juin 2011, 01:21

Advertisement

Retour vers Kuchnia polska

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

  • Advertisement
cron