• Advertisement

Sałatka a la Dumas

Sałatka a la Dumas

Messagepar Agnieszka38 » 12 Juin 2011, 00:33

Składniki :

- 1 główka sałaty
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka posiekanej trybuli ogrodowej i tymianku
- 1-2 anchois
- 1-2 korniszony
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- szczypta czerwonej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania :

1. Z ugotowanego jajka oddzielić żółtko, rozetrzeć je w salaterce z łyżką oliwy, dorzucić trybulę i tymianek, wymieszać dokładnie.

2. Dodać roztarte anchois i posiekane drobno korniszony. Wymieszać, dodać ocet winny i umytą, podzieloną na małe kawałki sałatę. Lekko wymieszać.

3. Posypać szczyptą czerwonej papryki.
Avatar de l’utilisateur
Agnieszka38
 
Messages: 154
Inscrit le: 11 Juin 2011, 01:21

Advertisement

Retour vers Kuchnia francuska

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant actuellement ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 1 invité

  • Advertisement
cron